5. mai, 2019

Sommer i april…vinter i mai…

En ting er sikkert og det er at været i Norge er ikke kjedelig for tiden.  For et par uker siden la jeg bort pleddstrikkinga fordi den ble for varm å jobbe med, i dag har jeg krøpet langt under et strikket pledd for å holde varmen – innendørs. Et par så vidt påbegynte vinterblomstvotter var av samme årsak lagt bort for videre strikking til høsten, men ble tatt fram igjen og er nesten ferdig…  April varmen var jo signal om å skru ned varmen inne uten tanke på at sommersola kunne være bare et midlertidig fenomen. Godt å kunne fyre litt i ovnen da!

Planen var at jeg skulle gjøre ferdig et nytt grytelapp mønster i dag - «Middelhavshjerter» men kom mer i stemning  for å strikke ferdig «Regn" og "Sludd» mønsteret…! Regnet er ferdigstrikka, men det er fortsatt noen omganger sludd som gjenstår...

Egentlig så er vel dette et typisk eksempel på det all forskning viser, - at været har stor innflytelse på hva vi mennesker gjør og hvilke valg vi tar.  Noen ganger setter været begrensninger, andre ganger inspirerer det til å gjøre ting vi ellers ikke ville ha gjort.  Akkurat i dag gjorde været at jeg kom litt lenger med noen prosjekter enn først planlagt, mens den egentlige planen gikk litt i vasken.

Og i skrivende stund kom sola fram, og da lar jeg strikking være strikking og skriving være skriving, tar på joggesko og går meg en tur.  For å se på nysnøen i fjellet og krokus og bjørkeløv som titter fram, og kanskje finner jeg ny mønsterinspirasjon et sted langs veien.

Skal bare sjekke en gang til at det ikke står september på kalenderen og at forrige måned  egentlig var august!

CU around!

 

Marianne