2. feb, 2019

Og vind slit I kle'an og frosten bit…..

..Og du lure på koffer du fløtta hit …. e ei strofe fra DDE sin sang «Siste buss har gått»..

Som innbitt nordlending lurer jeg aldri på hvorfor jeg flytta hit, for jeg har jo aldri flytta her i fra.  Et par kortvarige forsøk for noen tiår siden førte meg lenger nordover, men jeg har aldri flytta fra vinden som slit i klean eller frosten som bit. Jeg har bare lært meg at det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær.

Her nord er ull og strikkaklær en særdeles viktig del av garderoben.  Og man må jo ha seg nå nytt og godt og varmt når vinteren kjæm, og litt nytt og fancy design er slettes ikke av veien.  Kari Traa og Vegard Ulvang bidrar jo godt i så måte, men det er jo koselig med litt heimlaga og!

Jeg er stadig like happy for at strikking har tatt seg opp som hobby, og synes stadig det er arti å bidra med et og annet nytt design som kan hold oss varm i den kalde tida.

Når vind slit som verst i klean og frosten bit i kinnan når du går utafor døra, da blir man fort inspirert til sett seg inne attmed ovn og strikk noe godt å varmt.  Det er da inspirasjon kjæm til prøv ut nye design som kan hold oss varm.

En kveld i oktober dukka det opp en «vinterblomst» midt imellom striper og tradisjonelle luser, og det var starten på en liten kolleksjon med «tilbehør» – som det heter i den profesjonelle fashion verden!

Først et pannebånd, som utvikla seg til et par sokker og på en togtur enda lenger nordover ble et par votter født.  Og etter ei natt med skikkelig vind og snøfokk uti øyan – ble det lue også! Så no er e godt kledd i helt nytt design for denne vinteren!  E har ikke testet det nye designet mitt på nå catwalk i Paris eller New York, men garantere at det fungere godt i vind og frost langs veian uti øyan. Det må nok av og til ei hette på i tillegg når du passere Heidis sjokoladedrøm, men det er det verd når du kan nyt en av verdens vakreste havutsikter!

Så e lura ikke på «koffer e trives så bra nettopp her …I sånn en by og sånt et ver» fordi det er bare å kle seg i gode varme klea og nyt veret som det e… Og buss…når går den?

Har du lyst å strikke min nyeste kolleksjon så finn du mønsteret på Ravelry.

Nyt februar dagan, -det går mot lysere tider!

 

CU around!

 

Marianne