11. des, 2018

Pepperkakehjertepannebånd....

Er det mulig å finne på et lengere enordsnavn til en strikkeoppskrift? Helt sikkert..men det var ikke meningen..det bare ble sånn! Og var ikke det en typisk dameunnskyldning...? ? Og selvfølgelig skulle man ha vasket til jul, men jeg har nettopp blitt gjort oppmerksom på at "Finsk husmorforening" har sendt ut følgende melding: "Dersom man ikke skal feire jul INNI skap og skuffer så er det HELT UNØDVENDIG å vaske der før jul.... Noen har nominert dem til Fredsprisen...og jeg har meldt meg  frivillig som medlem i Fredspriskomiteen!  Så da kan jeg med verdens beste samvittighet mekke en liten førjulsstrikkeoppskrift. 

En helt vanlig fredagsettermiddag i november var jeg å rotet rundt i ganhylla på Coop marked Dønna - egentlig en helt vanlig fredags ting... Fristelsen ble veldig stor til å test rødt  Viking Babyull ...sikkert fordi jeg kjente på en snikende julestemning og at jeg ikke hadde prøvd ut dette garnet før.  Fort å galt tenkte jeg at julerødt og brunt blir fint, og dermed ble to nye garnnøster med på hyttetur. For å teste garn er pannebånd en fin ting for å finne ut av masketall og sånt..og jula inspirerer lett ...til pepperkakehjerter. Så dermed ble det et pepperkakehjertepannebånd.  

Vi damer er jo litt kritiske, så etter litt tenking har jeg erkjent at pepperkakebrunt er litt mer lysebrunt enn brunfargen på pannebåndet..såfremt de ikke er svidd. Men "Svidd pekkerkakehjertepannebånd" hørtes ikke helt ut som en strikkeoppskrift,... eller..?  Så enjoy - strikk et og hold ørene varme.  Ta det gjerne på i skiløypa,  ut å gå julebukk eller ha det på foran TV sporten der du garantert ikke får se Petter Nordthug gå over mål! Men jeg tror opplagt at jeg selv har gått over mål med en liten strikkeoppskriftnavnelengderekord -  i hvertfall hvis jeg vurderer "sviddpepperkakehjertepannebånd" som navn... Kos deg med gratis oppskrift på Ravelry.

Og - takk til kollega Beate som stilte opp som modell!

CU around!

Marianne