17. des, 2017

Julemørkegrønt og gammeldags...

Mine strikkeprosjekt starter nesten aldri med at jeg finner et mønster jeg har lyst å strikke, går å kjøper garnet som står i mønsterert og setter i gang.  De starter oftere med at jeg finner neon garnnøster i en fin farge – som sikkert kan brukes til noe, om ikke akkurat nå – så kanskje om en stund!  Kan hende de blir liggende i en pose med diverse nøster i fine farger ganske lenge.  Av og til kikker man gjennom det som etter hvert passer bedre å hete «garnbeholdninga» og ser disse nøstene – og tenker atter en gang «fin farge»…!  Kan sikkert brukes til noe…. Hørtes det kjent ut forresten??

I garnbeholdning mi har det ligget tre julemørkegrønne nøster med bommulsgarn ganske lenge og på favorittlista mi på PC’n har det ligget en link til Lenas knits and pieces minst like lenge.  Og BINGO – en dag jeg både hadde sett gjennom garnbeholdning og favorittlista ble det endelig en kobling!  Selvfølgelig kunne de mørkegrønne nøstene (som selvfølgelig måtte suppleres med noen offwhite) brukes til å teste ut oppskriften på disse gammeldagse strikkede gryteklutene .

Mønsteret er enkelt og morsomt å strikke, og på overflaten blir det i tillegg til et tofarget mønster også en fin struktur. Skal forske litt videre på denne strikketeknikken, for noe sier meg at den har spennende muligheter med med både fargekombinasjoner og bruksområde.  Akkurat denne gangen ble det julemørkegrønt og gammeldags!

Ha en god 3.søndag i advendt…!

CU around.

 

Marianne