19. nov, 2017

Zelda med luser og stråler….

I 1997 dukket det opp en liten fyr ved navn Link heime hos oss. Han kom inn i stua da årets store happening TV-spillet Nintendo 64 ble slått på for første gang, og ble nærmest som et familiemedlem den sommeren.  Hele familien var mer eller mindre hekta og samarbeidet om å hjelpe Link med alle store utfordringer og «bosser» som han måtte bekjempes for å befri prinsesse Zelda.

Zelda spillene har et symbol og da yngstedatter ønsket seg nye «langsokker» med fargene gult og grått kom det snikende en ide. Storesøster brukte Zeldasymbolet på et par halv-votter – som ble veldig populære hos lillesøster.  Kanskje kunne det brukes på sokker også? Og kanskje kunne det kombineres med noe for å slippe mange lange tråder på innsida?

Zelda med luser og stråler….går det an da?  Ja faktisk…det ble slettes ikke dumt!  Egentlig ble det ganske fint så hvorfor ikke prøve det på en lue også?  Lillesøster ble fornøyd, og putta Zeldasokker og Zeldalue i kofferten da hun dro tilbake til skolen etter høstferien.  Og da jeg publiserte oppskrifta for salg på Ravelry dukket den jammen opp som dagens kjøpemønsterstrikkeoppskrift.com.

Det er kjempestas for en hobbydesigner å bli publisert på en annen strikkeside.  Den der kan jeg leve på en god stund.  På oppfordring har jeg laget en engelsk versjon som kan lastes ned på  Ravelry. Og jeg vet at det er stikket minst to Zelda luer i England….

CU around!

Marianne