27. jun, 2017

Bitt av Lothepus....

Det måtte bare skje…!  Etter å ha sett alle episoder av Fjorden Cowboys i varierende rekkefølge, og i reprise for å være sikker på å ha fått med alt, og noen ekstraepisoder for «være helt sikker».. så er det bare å innrømme; - Jeg er hekta! Hekta på humoren, hekta på den ekte usminka sjargongen du bare finner i anleggsbransjen og på de skikkelig fine strikkegenserne som Lothe og Joar alltid har på seg på jobb.  Husker jo at arbeidskarene i gamledager brukte forskjellige strikkegensere til forskjellig bruk. Men så kom bevernylon, «teddyfor» og alskens nymotens tekstiler til arbeidsklær, og borte var strikkatrøya. Så kom Joar og Lohte med fine strikkegensere og nymotens selvlysende arbeidsklær – og det var godt nok for dem! Det er da jeg skulle ønske at fjernkontrollen hadde en «like» tast!!!

Og så dro Lothe på Farmen..!  Jeg mista ikke en episode, fikk med meg noen repriser og hadde super TV-underholdning i flere uker! Ikke bare vanvittig bra underholdning men sannelig var det noen fine strikkeplagg å se på der også! Vendela sin Haukeligenser var fin og Lothepus sin strikkegenser var god til allslags bruk, og med Linni dukka lua opp.  Lothepuslua!  Den ble studert i hver eneste episode, og da Farmen til min store sorg var ferdig kom lua til min store glede som gratis oppskrift hos Dale!

Så for å bøte på savnet av ukentlig underholdning av Lothepus , Vendela, Linni (og Petter , Ida og alle andre…) fikk trøstestrikking av Lothepusluer være «godt nok» ..sammen med en og annen reprise-episode av Fjorden Cowboys…!

Sånn går det noen ganger, og mange luer har det blitt. Det som er spesielt morsomt med dette mønsteret er mulighetene det gir for ulike fargekombinasjoner og super for bruk av restegarn! Og etter at mønsterkanten er strikka, er resten et sånn typisk «multitaskingstrikketøy» som kan gjøres ferdig mens man ser på noe annet.  Fjorden Cowboys i reprise..for eksempel… !

Mønsteret på «Farmenlua» finner dere her: http://www.tv2.no/a/8921778/  eller http://dalegarn.no/oppskrift/dg340-05-lothepus-damelue/

På bildet ser litt av vårens lueproduksjon både original fargene og andre varianter!

CU around..!

Marianne